Moraš se privići na malo tuge. Nećeš znati šta je sreća,ako je ne budeš imao sa čime uporediti. 

Slavni brazilski pisac Paulo Koeljo juče je proslavio 71. rođendan. Tim povodom, prisećamo se nekih od najzanimljivijih mudrosti kojima je jedan od najprodavanijih pisaca današnjice naučio milione ljudi! – Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče, uključujući i one koje gubimo.

Kad porasteš, otkrićeš da si često branio laž, obmanjivao sebe ili patio zbog gluposti. – U određenom trenutku našeg postojanja gubimo kontrolu nad sopstvenim životom i prepuštamo se sudbini. Eto, to je ta najveća laž na svetu. – Ko želi da vidi dugu, mora da nauči da voli kišu.

Najbedniji su oni koji ravnodušno posmatraju tuđu bedu. – Ne dolaze sve oluje da ti unište život – neke dođu da ti raščiste put. Smrt obično primorava ljude da bolje osete život. – Kad neko ode, odlazi zato što neko drugi treba da dođe. – Čovek se voli zato što se čovek voli.

Za ljubav ne trebaju razlozi. – Moraš da se navikneš na malo tuge u životu. Nećeš znati šta je prava sreća ako ne budeš imao sa čime da je uporediš. – Niko ne prinosi na žrtvu ono najdragocenije što ima – ljubav. – Da bi verovao u svoj sopstveni put, ne moraš da dokazuješ da je tuđi put pogrešan. –

Nijedan život nije potpun bez mrvice ludila. Reči su zapisane suze. Suze su reči koje treba da se rone. Kada volimo i iz dubine duše vjerujemo u nešto osjećamo se snažnijim od svijeta i obuzima nas spokojstvo koje proizilazi iz čvrstog ubjeđenja da ništa ne može da poljulja našu vjeru.

Ta neobična snaga omogućava nam da uvijek donesemo prave odluke u pravo vrijeme, a kad ostvarimo svoj naum, tek tada postajemo svjesni vlastitih sposobnosti. Na svijetu uvijek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to na sred neke pustinje ili usred nekog velikog grada. I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj i samo postoji taj trenutak.

Izvor: pult24

Više saznajte na izvornom linku: admin / pozitivanstav.com
Više o njoj i sličnim vijestima pratite klikom ovdje.

– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.