Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran Gholamreza Alimohammada Ghelichkhana.

Radmanović je, izražavajući dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru, kazao kako se nada da će dobri bilateralni odnosi dviju zemalja nastaviti da se unapređuju, posebno na planu međuparlamentarne saradnje.

Zajednički je istaknuta potreba da se učine dodatni napori kako bi se ekonomska saradnja između dvije zemlje dodatno unaprijedila.

Sagovornici su se osvrnuli na globalno pogoršanu situaciju u vezi s pandemijom virusa korona. S tim u vezi, izražena je nada da će se stanje pandemije u BiH, Iranu, ali i u cijelom svijetu što prije normalizirati – saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Nebojše Radmanovića, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Izvor: FENA

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.