Dodik: EU će se raspasti prije nego BiH postane članica

vijesti.ba

Predsjednik RS Milorad Dodik je u večerašnoj emisiji na RTRS-u kazao da se treba razvijati u regionalnom smislu, te da pored zapada treba poštovati i Rusiju.

“Ja sam uvjeren da će se EU raspasti prije nego BiH postane članica. Ja ne tvrdim da EU ne treba da bude naš cilj, ali na evropskom putu želimo da budemo vidljivi. Sada nijedno evropsko pitanje ne može biti dogovoreno na nivou BiH bez naše saglasnosti”, rekao je Dodik.

Dodik smatra da američki predsjednik Donald Tramp želi da Evropska unija nestane i da njemačka kancelarka Angela Merkel više nije moćna kao nekada, a da na politiku Brisela jako utiče stav zemalja sa istoka EU, odnosno članica Višegradske grupe.

“Britanci su ovdje pravili haos. Eno, napravili su haos na Bliskom istoku i sada taj problem žele stvoriti ovdje”, rekao je Dodik, prenosi NN.

Predsjednik RS je dodao da Rusija nema takve pretenzije i da poštuje Vladimira Putina te da bi volio da posjeti BiH, odnosno Republiku Srpsku. On se dotakao i sukoba “civilizacija rekavši” kako je on aktuelan i da su nekadašnji istoričari bili upravu najavivši takav rat.

Što se tiče migrantske krize, Dodik bi sve riješio deportacijama izbjeglica i ekonomskih migranata iz Bliskog istoka.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...