Dodik glasao u Laktašima: Trebamo vlast koja će funkcionisati u BiH i raditi u interesu RS

klix.ba
Predsjednik Republike Srpske i kandidat za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik danas je glasao u svojim Laktašima.

Predsjednik Republike Srpske i kandidat za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik danas je glasao u svojim Laktašima. U izjavi medijima nakon glasanja je kazao kako očekuje važnu pobjedu.

Dodik je na glasačko mjesto u Umjetničku galeriju u Laktašima došao u pratnji supruge Snežane, a dok je u redu čekao kao i drugi građani, smješkao se kamermanima i strpljivo čekao svoj red.

Nakon glasanja, Dodik je kazao kako se srpski narod izborio da na demokratski način bira vlast te je da je današnji dan izuzetno važan za sve njih.

“Narod u RS neka se danas opredjeli za one koji su za njih najbolji i koji će sačuvati kompaktnu vlast koja će funkcionisati s Bosnom i Hercegovinom u interesu i korsti za RS. To je privilegija i izboreno pravo mog srpskog narosa”, kazao je Dodik.

Dodao je da ga raduje činjenica da izbori protiču dobro, bez problema, ali da su se mediji i danas obrušili na njega određenim izvještavanjima.

“Svim ljudima želim svako dobro bez obzira za koga da glasaju, želim im sreću i zdravlje, a ja očekujem veliku pobjedu koja će mi omogućiti da uradim važne poslove za RS”, dodao je Dodik.

Na kraju je naglasio da će biti predsjednik svih građana RS te da će zastupati interese na najbolji mogući način.

“Želim okupiti stručnjake, a nova struktura vlasti koju ćemo mi predvoditi uključit će one koji imaju kompetencije. Ovo je ponos svih nas”, zaključio je Dodik.

Nakon glasanja Dodik je novinare pozvao na piće u kafić koji je bio zatvoren, nakon čega ih je pozvao u hotel na druženje.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...