Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Briselu da je zadovoljan obećanjem zvaničnika Evropske unije da će BiH sljedeće godine najvjerovatnije dobiti kandidatski status.

Nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, komesarom za evropsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljem i potpredsjednikom Evropske komisije zaduženim za vanjske poslove Žozefom Boreljom, Dodik je rekao da je ohrabren i prijedlogom novog pristupa rješavanju migrantske krize i ekonomskom podrškom za infrastrukturne projekte.

– Paket ekonomske podrške, koji se usaglašava i trebao bi biti usvojen u idući utorak, podrazumijeva izgradnju komunikacija, auto-puteva, željeznica, plinovoda između glavnih gradova zemalja zapadnog Balkana. Bit će određeni i koridori, pa ćemo i mi uskoro početi da pripremamo dfokumentaciju za te projekte. Utvrđeno ih je 18 za cijeli zapadni Balkan – naveo je Dodik.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.