Nije lijepo da vrijeđa tradicionalnu vojnu uniformu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je svog kolegu Željka Komšića da naredne godine dođe i vidi kako će izgledati proslava Dana Vojske Republike Srpske i kakva je tradicionalna uniforma Vojske Republike Srpske.

Dodik je istakao kako “nije lijepo da Komšić vrijeđa tradicionalno vojnu uniformu, ali da to govori o njemu”.

– Svašta imam da mu kažem o ovome i poručim, ali moram reći niti je gabarit niti kapacitet niti njega ko šta pita o tim uniformama – rekao je Dodik za Alternativnu televiziju.

Komšić je ranije upitao da li su tradicionalne vojne uniforme Vojske Republike Srpske “šubare i šajkače sa kokardom”, te naveo kako bi ljudi, koji obuku te uniforme, mogli ostati bez posla.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.