Dodik pisao Nurkiću: Izdrži majstore, svi smo uz tebe

Avaz.ba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pridružio se armiji poznatih iz svih sfera i uputio pismo podrške “Divu iz Živinica” Jusufu Nurkiću, košarkašu Portlanda i našem reprezentativcu, koji je podsjećamo, jučer slomio nogu. 

– Neprijatno me iznenadila vijest o teškoj povredi koju si doživio na kraju utakmice sa Brooklynom u kojoj si, kao i do sada pružio sjajnu partiju. Kao čovjek i ljubitelj košarke, ali i tvoj fan želim da ti uputim iskrene riječi podrške i ohrabrenja za što skoriji oporavak i povratak na teren – naveo je  Dodik u pismu podrške.

Dodik je naglasio da izuzetno cijeni Nurkićevu igru i da se radovao njegovim briljantnim nastupima za Portland u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi u kojoj nastupaju najbolji.

Izdrži majstore, svi smo uz tebe. Očekujemo te ponovo na košarkaškom terenu, očekujemo tvoje briljantne igre, jer ti još nisi pokazao sve što možeš i umiješ – poručio je Dodik u pismu podrške Nurkiću. 

Podsjećamo, Nurkić je slomio nogu u bezazlenom skoku u susretu protiv Bruklina, a prema prvim prognozama oporavak će trajati i do osam mjeseci

Također Nurkić je sinoć i operiran, a prema prema prvim informacijama, mišići i nervi nisu pokidani.

(Autor: Avaz)