Dodik sljedeće sedmice smjenjuje dvojicu ministara iz Vlade RS

infoSrpska

Dvojica ministara u Vladi RS, shodno istrazi koja je u toku, mogla bi biti smijenjena iduće sedmice, kao i neki direktori, sekretari, zamjenici i pomoćnici ministara, saznaje portal Infosrpska.

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik je još prije izbora planirao ”čišćenje” kompromitiranih kadrova, ma iz koje stranke oni dolazili, ali u tom naumu nije htio zloupotrebljavati izbore, kažu izvori bliski njegovom kabinetu.

Isti izvor navodi da se čekalo da prođu izbori i da se provjeri ponašanje pojedinaca i za vrijeme izbora, kao i zbog toga da mu ne bi prigovorili da to radi da bi stekao što više glasova u predizbornoj kampanji.

– Među onima koji su ili će biti smijenjeni u prvom redu su oni koji su svojim lošim radom, slabim radnim rezultatima, ali i kriminalnim djelovanjima, što su utvrdile istrage koje je predsjednik Dodik naložio, nanijeli štetu društvu i RS uopće – prenosi Infosrpska.

Ovaj portal navodi da je, uprkos neslaganju glavnog koalicionog partnera DNS-a, odnosno njihovog lidera Marka Pavića, Dodik odlučan u čišćenju od kadrova koji su zloupotrijebili izborni proces na štetu vladajuće koalicije, ali i onih koji su što javno što tajno učestvovali u pokušaju podrivanja ustavnog poretka Republike Srpske.

– Dodikova “gvozdena metla” se mogla i očekivati s obzirom na to da su se ”mangupi iz naših redova” počeli smatrati nedodirljivima, gubeći svaku mjeru za realnost, za društvo u kome žive i za RS u cjelini – prenosi portal Infosrpska.

Ovaj portal navodi da Dodik “gvozdenu metlu” neće ispuštati iz ruku još neko vrijeme, dok sve ne “raščisti”.1

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...