Dodik: Zdravko Tolimir bio je patriota, veliki gubitak za srpski narod


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća povodom smrti generala Vojske Republike SrpskeZdravka Tolimira. Ratni zločinac i bivši general Vojske RS-aZdravko Tolimir sinoć je preminuo u Hagu.

Dodik u telegramu navodi da je “sa žaljenjem primio vijest o smrti Tolimira“.

”General Tolimir kao patriota i visoki vojni stariješina dao je veliki doprinos u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i ostaće u trajnom sjećanju u narodu i Vojsci Republike Srpske. Ovo je veliki gubitak ne samo za porodicu i prijatelje nego i za sav srpski narod. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća”, navedeno je u pismu predsjednika RS-a.

U aprilu prošle godine Tolimir je u Haškom tribunalu osuđen na doživotni zatvor zbog zločina nad muslimanima iz Srebrenice u ljeto 1995. godine. Tolimir je tokom rata bio pomoćnik za obavještajno-sigurnosne poslove komandanta Vojske RS-a Ratka Mladića.

Na doživotni zatvor osuđen je 2012. godine zbog komandne odgovornosti za srebrenička masovna pogubljenja, kao i ubijanje ključnih ljudi bošnjačke zajednice u Žepi – kao bivši pomoćnik Ratka Mladića za obavještajno-sigurnosne poslove u Glavnom štabu VRS-a.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...