Dojučeračnji igrač Jedinstva iz Bihaća, Sinan Samardžić novo pojačanje Veleža

sportsport.ba

Posljednje pojačanje FK Velež u zimskom prijelaznom roku je Sinan Samardžić. Dojučeračnji igrač Jedinstva iz Bihaća je bio prilično tražena roba, svojim igrama je skrenuo veliku pažnju na sebe, no na kraju u cijeloj priči najkonkretniji i najkorektniji je bio mostarski klub.

Samardžić (22) je u prisustvu direktora Veleža stavio paraf na ugovor do kraja sezone, s opcijom produženja, a s novim klubom je već otputovao na pripreme u Tursku, gdje će se kroz utakmice pokušati nametnuti treneru Rahimiću. Prve impresije su više nego pozitivne…

“Jako sam sretan što sam došao u Velež, ipak radi se o najboljem timu u 1. ligi FBiH s velikim ambicijama. Znam svoje kvalitete, vjerujem da ću se prilagoditi brzo na novu sredinu i samim tim ispuniti očekivanja kod navijača i čelnika kluba”, javio se Samardžić iz Turske za SportSport.ba.

O Veležu zna mnogo, a riječi hvale za klub su imali i njegovi bivši saigrači

“O klubu su mi sve najbolje rekli i prijatelji Ekrem Hodžić i Almin Abdihodžić koji su imali priliku nositi Veležov dres. U proteklom periodu sam pratio mnogo klub, ambicije nisu samo Premijer liga BiH, nego i više od toga. Ja sam veoma mlad, no vrlo dobro znam šta je Velež i ponosan sam što sam došao u klub u kojem su igrale velike legende poput trenera Ibre Rahimića, zatim Vahida Halilhodžića, Dušana Bajevića…”

Razgovarao je i sa trenerom Rahimićem, svjestan je šta se očekuje od njega

“U razgovoru s trenerom Rahimićem zaključio sam da planira od mene napraviti još boljeg igrača i to mi se jako sviđa. Potpisao sam ugovor do kraja sezone, no želja ljudi u klubu je da ostanem na duži period, mada svjestan sam da će dosta toga ovisiti i od onoga što pokažem. Trenutno nisam baš spreman, iza mene je duga pauza, ali imam dovoljno vremena da se spremim do prve utakmice.”

Velež mu bio redovna mušterija

Priznaje kako nije imao namjeru napuštati Jedinstvo. Izbora nije imao…

“Moji planovi su bili da ostanem u Jedinstvu, odradim cijelu sezonu i ispoštujem profesionalni ugovor, ali zbog situacije koja je nastala u klubu morao sam razmišljati o drugim opcijama. Bilo ih je, hvala Bogu, ali poziv Veleža nisam mogao odbiti. Interesantno je, da sam u tri utakmice koliko sam igrao dosad protiv Veleža postigao tri pogotka. Pratio je to očito i trener Rahimić.”

Navijačima Veleža je dao i obećanje

“Mogu obećati navijaćima da ću se boriti na terenu do posljednjeg atoma snage, kao i da ću van terena biti potpuni profesionalac. Vjerujem da će ovo biti jedna uspješna epizoda”, kazao je Samardžić i na kraju uputio zahvalu svom bivšem klubu Jedinstuv, kao i Sili nebeskoj, za podršku koju sam imao u proteklom periodu.

Ekspedicija Veleža će, podsjećanja radi, na pripremama u Turskoj će boraviti do 10. februara. U planu je odigravanje četiri prijateljske utakmice, a protivnici će biti Kairat (Kazahstan), Sibir (Rusija), Farul Constanta (Rumunija), Vorskla (Ukrajina).

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...