DOK SAM DOBIJALA BATINE, MISLILA SAM DA ME VOLI! NISAM SMJELA DA GA PRIJAVIM: Potresna ispovijest Goce Tržan o nasilju koje je trpjela godinama!

Kurir
Goca Tržan je tek sada poslije dvanaest godina skupila hrabrosti da prvi put ispriča kako je preživjela fizičko i psihičko nasilje od tadašnjeg dečka.

“Naša veza je trajala pet godina, a već prve godine je počelo maltretiranje. Znam, mnogi će se pitati zašto sam trpjela. Nisam smjela da prijavim, pogotovo ne u zemlji Srbiji, a pri tome si jedna Goca Tržan. Željela sam da ga promijenim jer sam ga voljela. Nisam željela da on bude nasilnik i zato sam ostala sa njim. To je najgori momenat.

Za mene svi misle da sam otresita i jaka žena, a prije svega sam ljudsko biće. Zaista u tim situacijama kada sam doživjela nasilje, bilo fizičko ili psihičko, izuzetno mi je bilo važno da budem objektivna. A nisam bila. I ne samo ja, nego mi žene imamo neka ludila tipa “ne, on je divan i mene vole” promijeniće se zbog mene“, započinje ispovijest Gordana Tržan. Ona ipak ne želi da otkrije o kome se radi iz razloga što danas taj čovjek ima svoju porodicu.

“Da se razumijemo, ne radi se o mom bivšem mužu“, kaže Goca aludirajući na Ivana Marinkovića. Tuga, nevjerica i bol nisu mogle da nadjačaju ljubav, makar ono osjećanje za koje je Goca mislila da je ljubav.

“Poslije prvog udaraca sam se borila, onda sam otišla, a potom sam se vratila. To je isprva bilo koškanje, unošenje u facu i onda davljenje. Nije ni bilo jutra pošto nisam spavala. Bilo je strašno, to je bila ozbiljna patologija. U nekim trenucima nas je ta agresija spajala na neki način, misliš da je to ljubav, a izvinjava ti se da više nikada to ne bi uradio“, priča Goca i dodaje:

“Dok sam dobijala batine, mislila sam da me voli. U stvari, mislila sam da će me zavoljeti ako ga promijenim. Ali onda sam shvatila da nijedna žena neće uspjeti da promijeni muškarca.“ Uprkos svemu, ona zlostavljača nije prijavila.

“To je mnogo bolesno, bila sam potpuno nenormalna. Sebe sam pitala kako sam mogla da pređem preko prvog davljena, onda sama otišla od njega, pa su uslijedili dugi telefonski razgovori, pa sam se vraćala. Udario me je jednom, a nekoliko puta me je davio i maltretirao. I danas razmišljam da li sam u njemu to isprovocirala na neki način. Naučila sam da više to sebi nikada ne dozvolim i to nije ljubav“, kaže Goca Tržan. Ona ne krije da joj je danas smiješno kada čuje da žene i muškarci komentarišući nasilje izgovaraju riječi poput: “ko joj je kriv”, “što je bila sa njim”, te da ne treba suditi ljudima u čijim cipelama niste hodali. Ona je svim mladim ženama poslala jasnu poruku.

“Ovom pričom dajem savjet mladim ženama koje tek ulaze u brakove i veze. Budite jako oprezne i uvijek razmišljajte da to može da vam se desi. Mnogo mi je teško da izgovorim da moja krivica bila to što sam trpela, ali niko nema pravo da te maltretira. Niko nema pravo da te udari. Kao neko ko je bio u cijeloj toj situaciji, mogu da kažem da je to sadomazohizam, ti sebe mučiš, jer u glavi misliš promijeniću ga, on mene voli“, sa mnogo hraborsti govori Goca Tržan, koja vjeruje da je suprug Raša Novaković pravi izbor, sa kojim želi da dočeka starost. Goca ističe da on nije tip muškarca koji bi to ikada uradio, ali da bi ga, poučena ranijim iskustvom, prijavila policiji ako bi do toga došlo.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...