Dok je većina Evrope u stanju panikezbog pandemije novog koronavirusa, u Bjelorusiji život, barem naizgled, teče normalno. 

Nema restriktivnih mjera, iako zdravstveni sistem radi punom parom i pokušava locirati sve zaražene virusom Covid-19, pa i sport u Bjelorusiji cvjeta.

Krivac je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, kojeg zapadni mediji uglavnom nazivaju posljednjim diktatorom u Evropi. Za vikend je Lukašenko odlučio pokazati da u sportu nema ništa loše, pa je pred nekoliko stotina gledalaca odigrao hokejašku utakmicu.

Lukašenko je sa svojim predsjedničkim timom odmjerio snage sa ekipom iz regiona Grodno. Utakimca je organizovana u okviru revijalnog turnira.

Nakon utakmice, Lukašenko je imao medijski istup u svom stilu.

– Bolje umijeti na nogama nego živjeti na koljenima – rekao je Lukašenko, nakon čega ga je novinarka pitala da li namjerava prestati igrati hokej zbog pandemije koronavirusa.

– Da me zaustavi? Ali zašto? To je moguće, ali zašto? Ne razmijem. Ovdje nema virusa. Da li ste ih vidjeli da lete okolo? Ni ja ih ne vidim… Ovo je fižider. To je najbolje za zdravlje. Nema ništa bolje od sporta, a ovaj led, ovaj frižider je pravi lijek protiv virusa – poručio je Lukašenko.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Dok svijet oplakuje žrtve koronavirusa predsjednik Bjelorusije igra hokej / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.