Banjalučki policajci podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv Banjalučanina Janka Kantara (48) zbog sumnje da je obmanjivao potrošače prodajom nekvalitetnog meda.

Kantar, koji je bio odgovorno lice u firmi „Medolino“, sumnjiči se i da nije uredno vodio poslovne knjige.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da se 48-godišnjaka sumnjiči da je 2017. godine kao odgovorno lice firme stavio u promet u većim količinama svoj med, koji po kvalitetu nije odgovarao onome koji je bio na deklaraciji proizvoda. Na taj način je obmanuo potrošače.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni u knjige koje je bio obavezan da vodi, unosio netačne podatke o količini otkupljenog meda od pčelara, koje je kasnije prodavao kao svoje vlasništvo.

Kantar se tereti za krivična djela obmanjivanje potrošača i povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsificiranje ili uništavanje.

Istražitelji su tokom istrage obavili i inspekcijske kontrole, a saslušan je i veći broj osoba, što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba