Dokazano: Muški spolni organ može otkriti koliko će dugo muškarac živjeti, a evo kako

24sata.hr
Poznato je koliko je erektilna disfunkcija vrlo neugodna za svakog muškarca, ali manje je poznato da to stanje može uticati na životni vijek.

Poznato je koliko je erektilna disfunkcija vrlo neugodna za svakog muškarca, ali manje je poznato da to stanje može uticati na životni vijek.

Američki naučnici upozoravaju kako muškarci s ovim problemom imaju 70 posto veću šansu da će kraće živjeti od ostalih. Iako je uvriježeno mišljenje da od erektilne disfunkcije pate uglavnom stariji muškarci, vrlo je raširena i među mlađom populacijom. Skoro 20 posto muškaraca mlađih od 40 godina ima ovaj problem. 

– Ovo stanje može voditi kardiovaskularnim bolestima koje povećavaju rizik od prerane smrti. Već je poznato kako je erektilna disfunkcija povezana s kardiovaskularnim faktorima rizika, uključujući hiperlipidemiju (nenormalno visoka razina masnoća u krvi, kolesterola i triglicerida), hipertenziju (visoki krvni tlak), pretilost, dijabetes i pušenje – objašnjavaju znanstvenici Sveučilišta Mississippi. Studiju su objavili u časopisu Journal of Sexual Medicine, piše Daily Mail.

Potrebna su još mnoga istraživanja da bi više znali o tom problemu.

Do tog zaključka su došli nakon što su proučili podatke od 1790 muškaraca starih između 20 i 85 godina koji su sudjelovali u anketi Ispitivanje nacionalnog zdravlja i prehrane 2003. i 2004. godine. Između ostalog, pitanja su pokrivala i detalje o erekciji. Te podatke povezali su krajem 2011. s podacima onih koji su u međuvremenu umrli i zaključili kako je erektilna disfunkcija snažna naznaka prerane smrti.

Znanstvenici su otkrili da je 557 sudionika ovog istraživanja imalo problema s erekcijom, a nakon gotovo osam godina njih 244 je umrlo. Kod njih 61 uzrok smrti bile su kardiovaskularne bolesti, 64 je preminulog malignih neoplazmi, 12 od kroničnih respiratornih bolesti, a ostali zbog drugih uzroka. U obzir su uzeli dob, tjelesnu aktivnost, nacionalnost, opseg struka, dohodak… Na kraju su zaključili kako su ispitanici koji su patili od erektilne disfunkcije imali 70 posto veću šansu od prerane smrti.

Čak 557 sudionika ovog istraživanja imalo je problema s erekcijom.

Međutim, znanstvenici napominju kako ovakav rezultat njihovog istraživanja ipak treba uzeti u obzir s određenim oprezom jer su potrebna još mnoga istraživanja da bi više znali o tom problemu. Naime, pitanje je koliko su pojedini ispitanici realno ocijenili svoju erekciju, odnosno probleme s njom.

Izbjegnite erektilnu disfunkciju prateći ovih 10 savjeta

1. Depresija

Mozak je često zanemarena erogena zona, a činjenica je da sve kreće iz glave, pa tako i seksualna uzbuđenost. Depresija utiče na psihičko stanje čovjeka i na sve dijelove njegovog života, pa tako i na seksualni poriv.

Ironično, mnogi lijekovi koji se koriste za suzbijanje depresije također utječu na smanjivanje seksualnog nagona, otežavajući postizanje erekcije, piše Web MD.

2. Alkohol

Jedna od direktnih posljedica prekomjernog uživanja u alkoholu je teško postizanje i održavanje erekcije. Dobra vijest je da umjerena konzumacija alkohola, jedna do dvije čaše dnevno, nema lošeg utjecaja na erekciju.

3. Lijekovi

Sadržaj vaše kućne ljekarne bi mogao imati veliki utjecaj na vaš performans u spavaćoj sobi.

Dreamstime | Autor: DreamstimeMnogi lijekovi koje koristimo za manje boljke mogu pridonijet erektilnoj disfunkciji. Ako se odlučite prestati uzimati neki lijek, prvo se trebate obratiti svom doktoru.

4. Stres

Nije lako postići seksualnu uzbuđenost kad imate pregršt obveza i problema na poslu ili kod kuće. Stres negativno utječe na cijelo tijelo, pa tako i na erekciju. Ulovite se u koštac sa stresom – počnite vježbati jogu, odredite si svaki dan vrijeme za sebe, a ako je potrebno potražite i profesionalnu pomoć.

5. Ljutnja

Nije lako se opustiti i ući u seksualnu avanturu ako ste ljuti na nekoga. Nije bitno je li u pitanju partner ili netko drugi, ako se vaše raspoloženje temelji na osjećaji ljutnje i zamjeranja, krv će se uputiti prema mozgu, a ne tamo gdje bi trebala. Neželjeni bijes ili nepravilno izražena ljutnja mogu pridonijeti problemima kod izvedbe u spavaćoj sobi.

6. Anksioznost

Anksioznost iz drugih dijelova vašeg života također se može prelijevati u spavaću sobu.

Sve te brige mogu vam usaditi strah od seksa zbog kojeg će čovjek s vremenom početi izbjegavati intimnost.

7. Dodatni kilogrami srednje dobi

Debljanje u srednjoj dobi može loše utjecati na seksualnost čovjeka, budući da se ona temelji na samopouzdanju, koje dodatni kilogrami mogu potpuno uništiti.

Pretili muškarci imaju i manjak testosterona, koji je bitan hormon za poticanje seksualne želje i postizanje erekcije. Prekomjerna težina je povezana i sa povišenim krvnim tlakom i stvrdnjavanjem arterija, koje mogu usporiti protok krvi do penisa.

8. Samouvjerenost

Kad se čovjek u ne sviđa odraz u ogledalu, lako je pretpostaviti da se ni partneru neće svidjeti vaš odraz. Nedostatak samouvjerenosti će se itekako odraziti u krevetu jer će se čovjek više brinuti je li napravio sve kako treba, nego uživati u trenutku intimnosti.

9. Slab libido

Slab libido nije isto kao erektilna disfunkcija, ali mnogo faktora koji utječu na erektilnu disfunkciju utječe i na želju za seksom. Stres, anksioznost, problemi sa samouvjerenošću, kao i neki lijekovi mogu smanjiti seksualni apetit.

10. Opće zdravstveno stanje

Razna zdravstvena stanja mogu utjecati na živce, mišiće ili prokrvljenost, a kod postizanja erekcije potrebno je da sve troje dobro funkcionira.

Dijabetes, povišeni krvni tlak, stvrdnjavanje arterija, ozljede kralježnice,multipla skleroza i još brojne bolesti i stanja mogu utjecati na nesposobnost postizanja erekcije. Operacije u području prostate i mjehura također mogu utjecati na erekciju.

 

Fizičko i psihičko blagostanje: Zašto je spolni odnos dobar za zdravlje?

Osim što nam pruža neizmjerno zadovoljstvo, orgazam utiče i na naše zdravlje.

Osim što nam pruža neizmjerno zadovoljstvo, orgazam utiče i na naše zdravlje.

Fizičko i psihičko. Bili vi sretno ili nesretno zaljubljeni i kakav god vam bio seksualni život, jedno je sigurno – doživljavati orgazme je zdravo! Saznajte zašto.

Kako tvrdi doktorica iz Centra za seksualnu medicinu, Dženifer Berman, orgazam pospješuje cirkulaciju u tijelu. Zahvaljujući njemu krv kola cijelim tijelom sve do naših genitalija, što na kraju priče održava vaše tkivo zdravim.

Iako se ne predstavlja alternativu za svakodnevno vježbanje, orgazam se priznaje kao kardiovaskularna aktivnost. Vaše srce ubrzano kuca, krvi tlak se povećava te ubrzano dišete. Kako se tokom orgazma u vašem tijelu događaju promjene kao i kad trčite, oslobađa se i endorfin, hormon sreće. Zvuči kao jako zabavan način za održavanje zdravlja srca.

Osjećate se potišteno? Orgazam je jedan od načina kako možete podići svoje raspoloženje. Osim endorfina tokom orgazma oslobađaju se i drugi hormoni sreće: dopamin i oksitocin. Sva ta tri hormona pojačavaju učinak dobrog raspoloženja. Zapravo, dopamin je isti onaj hormon koji se oslobađa kada ljudsko tijelo konzumira kokain ili u organizam unese neku jako, jako finu hranu.

Samo malo kratkog užitka u krevetu, može vas odvesti u dubok i sladak san. Jedno je istraživanje pokazalo da čak 30% od 1.800 ispitanih žena koristi seks kao prirodni sedativ za spavanje.

Orgazam ne pospješuje samo rad srca, već i rad vašeg mozga. Doktor Beri Komisaruk otkrio je kako orgazam vaš mozak hrani kiseonikom. Tu je tvrdnju potkrijepio istraživanjem ženskog mozga putem MRI-a, koji je pokazao da je ženski mozak nakon orgazma prepun kiseonika.

Jedna od mnogih stvari koje su Viktorijanci prakticirali jest ta da su se putem seksa rješavali raznih tegoba i bolova. Tako su tvrdili da seks dobro utječe na glavobolji i menstrualne grčeve. Stoga, sada znate što vam je činiti kada vas glava zaboli. Kako tvrdi doktor Berman, kontrakcije koje se događaju tokom orgazma s vremenom djeluju protiv krvnih ugrušaka koje se mogu stvoriti u vašem krvnom sistemu.

Većina nas vodi toliko užurban i stresan život, da nam je ponekad teško i zamisliti da smo opušteni. No, i za to postoji rješenje – seks! Naime, seksualno opuštanje zapravo nas oslobađa stresa. Ne radi se tu samo o hormonima, doktor Berman tvrdi da se tokom seksa takođe odmara naš mozak, jer tada mislimo samo na jednu stvar. Orgazam!

Često se kaže da nakon dobrog seksa sjajimo! Ima u tome i istine. Naime, za to je zaslužan DHEA hormon koji pokazuje nivo naše seksualne uzbuđenosti. Zahvaljujući njemu, naša se koža zdravija i sjajnija.

Kada spoznate što vas dovodi do orgazma, možete povećati vaše samopouzdanje i inteligenciju. ‘Kada shvatite kako vaše tijelo funkcioniše i sposobni ste sami sebi priuštiti seksualno zadovoljstvo, možete donositi ispravnije odluke u ljubavnoj vezi’, zaključio je Logan Levkof, seksualni pedagog.

 

Austrija traži veliki broj radnika: Evo šta vam je potrebno za posao

Vijest o tome da Austrija traži 29.000 konobara, kuhara i pomoćnika, a da je pritom minimalac veći od plate programera u Srbiji zaintrigirala je mnoge Balkance koji žele da zarade koji dinar više. Ipak, od posla vas dijeli nekoliko koraka.

Vijest o tome da Austrija traži 29.000 konobara, kuhara i pomoćnika, a da je pritom minimalac veći od plate programera u Srbiji zaintrigirala je mnoge Balkance koji žele da zarade koji dinar više. Ipak, od posla vas dijeli nekoliko koraka.

– Prvo je neophodno pronaći odgovarajućeg poslodavca u Austriji koji želi da vas zaposli. Danas se takvi poslovi pronalaze putem interneta, gdje postoji veliki broj sajtova sa poslovima u Austriji, ili preko ličnih kontakata. Ipak, bitno je naglasiti da bi trebalo da se fokusirate na zanimanja koja su u toj zemlji deficitarna, jer to povećava verovatnoću da ćete dobiti dozvolu za rad – objašnjava Cokić.

Zanimanja na koje bi trebalo da se fokusirate, sudeći po najnivijim podacima, jesu ona iz oblasti ugostiteljstva – konobari, kuhari, pomoćnici u kuhinji, čistači i radnici na pakovanju robe najtraženiji su u Austriji. A budući da je od maja ove godine minimalna bruto zarada u hotelijerstvu i ugostiteljstvu 1.400 eura mjesečno, jasno je zašto se sve više Srba interesuje za zaposlenje u ovoj zemlji.

Viza nije potrebna, ali da biste ze zaposlili, morate da imate radnu dozvolu.

– Riječ je o takozvanoj crveno-bijelo-crvenoj karti ili Rot-Weiss-Rot-Karte, za koju kandidat aplicira u ambasadi nakon što je već pronašao poslodavca. Zatim se određuje na osnovu nekoliko kriterijuma da li ćete dobiti ovu dozvolu, a jedan od kriterijuma je upravo potreba za radnom snagom. Zato, na primjer, nema veze što poznajete nekoga ko ima frizerski salon i želi da vas zaposli u Austriji, ako njima nisu potrebni frizeri već ih imaju dovoljno u svojoj zemlji – objašnjava sagovornica.

Poznavanje njemačkog jezika nije neophodno za dobijanje ove dozvole, ali jeste veliki plus. Kriterijumi po kojima se određuje ko dobija crveno-bijelo-crvenu kartu su kvalifikacije, radno iskustvo, poznavanje jezika, starost i studije u Austriji (za visokokvalifikovana zanimanja).

Ova karta objedinjuje radu i boravišnu dozvolu, i traje 12 mjeseci. Nakon što dobijete ovaj papir i poslodavca, stvar je poprilično jednostavna – možete da krenete da se pakujete.

Iz Austrijske ambasade upozoravaju da mnogi pokušavaju da zarade varajući Srbe koji hrle u Austriju. Tako se po nekim jatovima nalaze oglasi u kojima se obećava pribavljanje austrijske radne dozvole nakon uplate „takse za vizu“ fizičkom licu ili firmu. Iz ove ambasade izričito savetuju da se nikakve „takse“ ne uplaćuju, te da se umesto toga prvo obratite ambasadi.

Budući da je sve veći broj onih koji u ovoj državi traže svoje parče hljeba, Austrijska ambasada redovno organizuje seminare informativnog karaktera o odlasku u Austriju, a o tome kada se i gde održavaju možete da se informišete na njihovoj Fejsbuk stranici.

 

 

 

 0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...