Ljekar Nikola Sgarbi iz Modene, obajvio je je selfi svog izmučenog lica na kojem se vide tragovi zaštitne maske koju mora da nosi dok pomaže pacijentima.

Italijanskim ljekarima, koji se bore da spasu ogroman broj zaraženih pacijenata, trenutno je najteže u Evropi.

Mnogi od njih na društvenim mrežama objavljuju fotografije svojih nadljudskih napora sa ciljem da inspirišu i druge i podignu im moral.

Jedan od njih, ljekar Nikola Sgarbi iz Modene, obajvio je je selfi svog izmučenog lica na kojem se vide tragovi zaštitne maske koju mora da nosi dok pomaže pacijentima.

Ovo je napisao ispod fotografije:

foto: Facebook

– Ne volim selfije. Juče sam, ipak, slikao ovu fotografiju. Nakon 13 sati na intenzivnoj nakon skidanja svih zaštitnih uređaja, uslikao sam selfi. Nisam i ne osjećam se kao heroj. Ja sam normalna osoba, koja voli svoj posao i koja je, sada više nego ikad, ponosna što to radi, tako što je dao sve od sebe zajedno sa drugim divnim ljudima (doktorima, medicinskim sestrama,, tehničarima, čistačima). Zato me nije briga za mnogo sati na poslu, bolove u leđima, umor, preskočene obroke i još mnogo toga. Sve će ovo proći. Proći će i zahvaljujući tebi i tvom napornom radu i žrtvama. Proći će ako smo ujedinjeni u jednom ogromnom zajedničkom naporu. Ne odustaj. Nikad.

Novi.ba/Espreso.rs

 

 

Više saznajte na izvornom linku: – DOKTOR NIKOLA JE PRAVI HEROJ ITALIJE, EVO KAKO IZGLEDA POSLIJE 13 SATI RADA: Ovo je potresno (FOTO) / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.