Prema posljednjim podacima Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK još četiri osobe s područja ovog kantona su pozitivne na COVID-19. Ukupno u TK su zaražene 43 osobe, ali je prije dva dana ubilježen prvi smrtni slučaj kada je preminula 73- godišnja žena iz Brčkog koja je bila operaciju u Medical Institute Bayer.

U TK su aktuelna tri klasetera. Klaster MIB ima 31 zaraženu osobu, klaster Srednja Špionica 11 i klaster Lukavac jednu zaraženu osobu koja je ujedno i nulti pacijent.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli trenutno se na bolničkom liječenju nalazi 14 pacijenata, pet je u Medicinskom institutu Bayer, jedna osoba je u brčanskoj bolnici, dok je jedna iz tuzlanskog Centra za srce prevezena u bolnicu u Banjoj Luci. U kućnoj izoalciji trenutno se nalazi 21 osoba kod koje je potvrđena infekcija SARS-CoV-2 virusom.

U proteklim danima testirani su i medicinski radnici sa UKC-a Tuzla i MIB-a, ukupno 110. Prema podacima Dajane Čolić, ministrice zdravstva TK, zaražena su tri medicinska radnika i to uposlenica Klinike za dječije bolesti koja je prije otkrivanja zaraze bila na bolovanju i dva uposlenika Klinike za kožne bolesti UKC-a Tuzla. Kako saznajemo radi se o doktorici i medicinskoj sestri koje su vezane za klaster Centra za srce.  

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Doktorica i medicinska sestra pozitivne na koronavirus / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.