Doktorica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Hrvatskoj, koja je bila u timu koji je u februaru u toj bolnici primio prvog pacijenta zaraženog kovid 19, oduzela je sebi život u noći između nedjelje na ponedeljak. Vijest je potvrdila i upravnica bolnice Alemka Markotić.

– Tokom noći 29. na 30. novembra preminula je naša koleginica, izvrsna osoba i stručnjak, vrijedna članica našeg kolektiva. Službene informacije o uzroku smrti nemamo. Molim da uvažite osećanja svih kolega i radnika Klinike i porodice preminule te da se ne koriste neprovjerene informacije i nagađanja, stoji u odgovoru upravnice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, dr. Alemke Markotić.

Novinari su razgovarali i sa prof. dr. Adrianom Vince koja je sarađivala sa preminulom doktorkom. Dr. Vince duboko je potresena ovom viješću.

– Grozno smo potreseni, ona mi je bila najbliža saradnica, bila mi je kao kćer. Puno je radila, imala je naporan raspored kao svi mi, situacija je posebno teška, od februara radimo s covid pacijentima, njena me smrt jako pogodila, rekla je kratko dr. Vince.

Brojne kolege opraštaju se od preminule doktorice na društvenim mrežama.

Potresena gubitkom prijateljice i koleginice oglasila se i doktorka iz KB Dubrava Ada Barić Grgurević. Na Facebooku je napisala svima poruku da čuvaju svoje zdravlje prenosi NovaS.

Izvor: Oslobođenje.ba