“Dolazim kući iz noćnog provoda, ulazim u dvorište i vidim da na stolici do zida neko sjedi. 

Prvo sam mislio da je moj tata, ali opet taj lik u stolici je nekako manji i sitniji od mog ćaleta. 

Kako prilazim tako lik ustaje sa stolice i jasno vidim da je u pitanju neki veoma star deda koga prvi put u životu vidim.

Na moje pitanje ”Šta radite ovdje?”, deda mi kaže ”Ništa” i krene prema kapiji. Krenem i ja za njim a srce mi od straha sišlo u pete jer je sam deda izgledao veoma jezivo i još je bilo pola tri izjutra. Opet ga zaustavim i pitam ga šta će u mom dvorištu, a on mi kaže

“Htio sam samo da vidim tog probisvijeta sa kojim mi se unuka vucara”.

 Ostao sam u čudu jer prvo nemam djevojku, ni šemu, ni kombinaciju a druga stvar što uopšte nisam znao kako je deda ušao u dvorište kada je ta kapija bila zaključana, a nema šanse da je mogao da preskoči ogradu. 

Do jutra nisam mogao da zaspim i ovo mi je najjezivija stvar koja mi se ikada desila. 

Izvor: / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.