Dom zdravlja Kantona Sarajevo saopćio je večeras da su u vezi sa smrću Sejfudina Gogića iz Briješća urađeni svi potrebni algoritmi u smislu ljekarskog postupanja u datim okolnostima.

– Sejfudinu Gogiću ustanovljeno je febrilno stanje, nakon čega su urađeni laboratorijski nalazi i RTG pluća, te na osnovu navedene anamneze, propisana je odgovarajuća terapija. Gogić je prema algoritmu testiran na COVID-19, pri čemu je bio rezultat pozitivan – navodi se u saopćenju ove ustanove.

Dodaje se dalje da je u toku intervencije Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS pacijent, nažalost, preminuo.

Za drugi nesretni slučaj u kojem je preminuo dr. Šefik Pašagić, menadžment JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, kako se navodi u saopćenju, uvidom u medicinsku dokumentaciju ustanovio je da se pacijent javio 31. marta, potom 1. aprila, “nakon čega je upućen na dalju kliničku obradu uz poštovanje algoritma u vezi sa postupajućom situacijom”

– Ovim putem menadžment JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo porodicama preminulih izražava iskreno saučešće – navodi se u saopćenju JU Dom zdravlja KS.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Dom zdravlja KS o smrtnim slučajevima Sejfudina Gogića i Šefika Pašagića / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.