Medresu “Džemaluddin Čaušević” Cazin danas su posjetile džematlije džemata Oborci-Šeherdžik MIZ Donji Vakuf i uručili im vrijednu donaciju.

Seid ef. Hodžić i njegov džematski pratilac, Haris Bešir, bili su gosti ovoj ustanovi, a razlog posjete je zekat koji Hodžić prikuplja sa svojim džematlijama.

Ove godine Seid ef. Hodžić je dobio priznanje Rijaseta Islamske zajednice BiH za ostvareni uspjeh u prikupljanju zekata na poljoprivredne proizvode.

Ovaj džemat broji 300 domaćinstava prikupio je oko osam tona zekata u poljoprivrednim proizvodima (krompir, jabuke, kupus, luk).

Današnja posjeta je realizirana na prijedlog upravnika medrese iz Travnika. Budući da oni raspolažu sa dovoljno sredstava koja su im pristigla na ime zekata, on je predložio da Cazinska medresa bude mjesto gdje će oni uvakufiti svoje preostale poljoprivredne proizvode (oko sedam tona).

Ovom prilikom, Seid ef. Hodžićje izrazio želju za ovakvim oblikom saradnje i u budućnosti, saopćeno je na Facebook stranici ove Cazinske medrese.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.