Šef Eurogrupe ministara finansija eurozone danas je pozvao na veliki plan spašavanja za Evropu, jer su se države članice “zavadile” oko onoga što je potrebno za obnovu ekonomije.

– Danas pozivam ministre finansija EU radi smjelog odgovora na epidemiju COVID-19 – rekao je Mario Kenteno (Centeno), koji je i portugalski ministar finansija, prije videokonferencije sa svojim kolegama.

Govoreći u video izjavi, Kenteno je rekao da će pozvati 27 država članica EU-a “da se jasno obavežu na koordinirani i vidljiv plan oporavka.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Donijeti “koordinirani i prihvatljiv” plan za spas ekonomije u Evropi / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.