Poznati interpretator sevdalinki Božo Vrećo čovjek je koji  nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prije svega zbog  jedinstvenog glasa, a zatim i zbog specifičnog izgleda po kojem je prepoznatljiv. Ovog puta je fanove oduševio odlukom da proda haljinu koju je nosio na ovogodišnjem, 25. po redu, Sarajevo Film Festivalu, te da novac donira u dobrotvorne svrhe. 

– Ove godine sam tu za sjajni SFF. Od moje žute haljine su prošle tri godine. Ta žuta haljina je prodata u galeriju u Londonu i novac je darovan Zemaljskom muzeju za očuvanje Haggade. Ove godine je to pink haljina i svakako da će novac od njene prodaje  biti darovan u humanitarne svrhe Centru za slijepu djecu kojima će taj novac bar malo pomoći u svakodnevnim potrebama… Kako je ove godine SFF pod pokroviteljstvom UNESCO-a, motivi na mojoj haljini bit će u skladu sa našom nematerijalnom baštinom i tradicijom, pa će detalji sa stećaka tačnije Kolo, biti duž haljine. Dva simbola koja vidite su moj logo, logo mog prezimena Vrećo koji je na svim mojim haljinama i uskoro na mojoj kolekciji – napisao je on na svom Instagram profilu. 

Pogledajte haljinu koju je Božo nosio na otvaranju 25. SFF-a. 

View this post on Instagram

Ove godine sam tu za sjajni SFF, od moje žute haljine su prošle 3 godine, ta žuta haljina je prodata u galeriju u Londonu i novac je darovan Zemaljskom muzeju za očuvanje Haggade. Ove godine je to pink haljina i svakako da će prodajom iste novac biti darovan u humanitarne svrhe Centru za slijepu djecu kojima će taj novac bar malo pomoći u svakodnevnim potrebama… Kako je ove godine SFF pod pokroviteljstvom UNESCO-a, motivi na mojoj haljini bit će u skladu sa našom nematerijalnom baštinom i tradicijom, pa će detalji sa stećaka tačnije Kolo, biti duž haljine, dva simbola koja vidite su moj logo, logo mog prezimena Vrećo koji je na svim mojim haljinama i uskoro na mojoj kolekciji, izradjen vrijedno u štampariji @printmaniasarajevo i jako sam zahvalan i sretan zbog toga🥰 Zahvaljujem se divnim prijateljima koji će me večeras još urediti i uljepšati, @stipe_filipovic & @makazoruki hair, @midnightrosealma make up @zlatarsofic earings i dva sjajna nova komada da začine stvar; @alexandermcqueen bag @louboutinhomme shoes Radujem se i ostaje još da zasijamo punim sjajem, svako na svoj način, Sarajevo nikad ljepše nego za dane SFF-a💖

A post shared by Vreco Bozo (@bozovreco) onIzvor vijesti: Redakcija / azra.ba