Šta uradiše ovi slini programi za ulepšavanje, filteri i fotošopovi…

 

Dopisivao se ja sa jednom curom na Instagramu nešto neobavezno, na slikama kao vajana, prelijepa, pune usne, lijep nos, krupne oči, uzak struk, ma tip top.

Šetam ja gradom danas i ide mi u susret djevojka. Vidim kako mi se približava gleda me u oči i smješka se, kad se približila zastala je ispred mene i pozdravlja me u fazonu “pa gdje si ti” a ja se izgubio, nemam pojma ko je, reko “ćao, ali rekao bih da si me pomješala sa nekim, ja tebe ne poznajem”. Kaže pa kako me ne poznaješ, dopisivali smo se i kaže ona tu svoje ime, ja ostao u šoku.

Znači poptuno neka druga osoba je uživo od onih sa slika na Instagramu. Djevojke, ne radite to molim vas. Budite ono što jeste, postavljajte slike sebe u pravom svjetlu, manite se fotošopova do mjere da ste neprepoznatljive kada vas neko vidi uživo.

To što ste na društvenim mrežama lijepe je jednako kao da ste bogate u monopolu. Impresivno, ali beskorisno.

BONUS ISPOVJEST:

Bili smo godinu dana u vezi i ona je igrom slučaja ostala trudna. Ja sam bio bijesan, za mene je to bilo nešto najgore tada.. Ona je bila druga godina, a ja četvrta. Niko nikad nije saznao za naš problem. Sami smo na odmorima razgovarali i ja sam donio odluku i natjerao je da pobaci. 

Ona mi je sa suzama u očima rekla ,,Da li znaš da ako pobacim ,možda više nikad neću ostati trudna?” Ja sam joj rekao da ne brine i da će imati djece.

Poslije dva dana sam je odveo kod ljekara i završili smo to.. Posle samo dva mjeseca smo raskinuli, jer se ona povukla u sebe, posvetila se školi, a ja ludovao sa društvom i zezao se.. nismo se više ni viđali toliko po školi, kada bi se sreli samo bi klimnuli glavom u znak pozdrava.

Završio sam školu i otišao na fakultet i više ništa nisam čuo o njoj.

Danas sam je vidio poslije 5 godina, ja sam šetao trgom sa ženom i dva deteta, a ona je sa svojim mužem šetala pod ruku.. Drug mi je rekao da ne može ostati trudna. Žao mi je. 

Izvor: / novi.ba