Dvojica visokih zvaničnika Vlade Kirgizije, odgovornih za suzbijanje epidemije koronavirusa, otpuštena su nakon što je predsjednik Soronbaj Jenbekov kritizirao njihove poteze u borbi protiv širenja zaraze.

Razrješenje ministra zdravstva Kosmosbeka Čolponbajeva i zamjenika premijera Altinaja Omurbekova objavljeno je na zvaničnoj stranici predsjednika ove azijske države. 

Jenbekov je nazvao njihov rad “nezadovoljavajućim”, naglasivši da su dopustili da se bolest širi. Dodao je da je radna grupa bila spora u identificiranju “kruga osoba” koje su stupile u kontakt s ljudima koji su bili pozitivni na koronavirus.

Kirgistan ima 111 registriranih infekcija, bez smrtnih slučajeva, pokazuju službeni podaci. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Dopustili da se širi zaraza / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.