Dosad pet osoba uhapšeno zbog napada na policajce na banjalučkom trgu

FENA

Banjalučka policija je u protekla dva dana lišila slobode pet osoba, osumnjičenih da su izvršile krivična djela napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti i sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Osobe se sumnjiče da su 25.decembra, na Trgu Krajine, u Banjoj Luci, upotrebom fizičke snage, nanijeli povrede policijskim službenicima koji su obavljali službene radnje.

-Sve daljnje mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenih krivičnih djela, kao i identifikovanja drugih osoba koje se mogu dovesti u vezu sa navedenim, preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom nadležnog tužilaštva – saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka iz koje osuđuju svaki vid nasilja i napada na policijske službenike, te pozivaju građane da na miran, dostojanstven i zakonit način izražavaju svoje stavove.

Prije dva dana u Banjoj Luci, na glavnom gradskom trgu, održani su protesti, nakon privođenja Davora Dragičevića, oca stradalog banjalučkog mladića.

Okupljanja nije dozvolila policija, jer nisu bila najavljena, a Dragičević je privođen, jer se nije odazvao na poziv policije na razgovor, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...