EDIN DŽEKO u ljeto 2015. došao je u Romu na posudbu kao prekobrojni napadač u Manchester Cityju. Četiri i pol godine kasnije postao je kapetan, velikan i jedan od šest najefikasnijih nogometaša u povijesti slavnog talijanskog kluba.

Bosanska legenda Rome u pobjedi nad Lecceom 4:0 u 25. kolu Serie A postigla je 102. gol za klub u svim natjecanjima. Džeko se tako na listi najboljih strijelaca Rome svih vremena izjednačio na šestom mjestu s Vincenzom Montellom.

Međutim, Džeko je u takvoj formi da je pitanje tjedna kada će probiti među tri najbolja strijelca Rome ikad.

Tri su razloga za to.

Do kraja sezone odigrat će još najmanje 14 utakmica u Serie A i Europa ligi te što je još važnije, Džeko je ove sezone u sjajnoj formi. Prije kraja veljače postigao je 15 golova i tako nadmašio učinak iz cijele prošle sezone. Gol Lecceu bio mu je peti u posljednjih šest utakmica Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno, tri Romina velika napadača ispred njega itekako su mu dostižna i to brzo. Pedro Manfredini postigao je samo dva, Rodolfo Volk četiri, a Amadeo Amadei devet golova više od Džeke.

Ako ili bolje reći “kad” preskoči njih, Džeko se penje na postolje Rominih golgeterskih velikana, na kojem će ispred njega biti samo Roberto Pruzzo sa 138 i Francesco Totti s 307 golova. 

6 – Edin #Dzeko, 102 goals with the Giallorossi, has now equalled Montella as the sixth goalscorer all-time with AS Roma in all competitions.

Totti (307 gol)
Pruzzo (138)
Amadei (111)
Volk (106)
Manfredini (104)
Dzeko – Montella (102)

Emblem. pic.twitter.com/jEsiXwWQmf

— OptaPaolo (@OptaPaolo) February 23, 2020

Ako Džeko u Romi ostane do kraja ugovora, ljeta 2022. lako je moguće da na vječnoj listi najboljih strijelaca Rome efikasniji od njega ostane samo Totti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Više saznajte na izvornom linku: – Došao im je kao otpisani na posudbu. Sada je 102. golom u društvu Tottija / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.