Stranka Narod i pravda na čijem čelu je Elmedin Konaković, promovirana je u Tuzli, a taj skup na Facebooku komentirao je zastupnik DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, Mahir Mešalić.

– Došao Dino Konaković (u daljem tekstu Dino K.), degradator Tuzle i Tuzlanskog kantona u naš grad. Čovjek koji se zdušno bori za ostanak diskriminatorskog Zakona o raspodjeli javnih prihoda prema građanima Tuzle i TK, a što je direktno vezano za naš budžet, naše obrazovanje, našu policiju, naše zdravstvo, naše puteve i infrastrukturu, naše škole itd. Došao da formira stranku NiP, nešto kao sarajevski PDA, nakon moralno posrnule izjave: “Stanovnik Kantona Sarajevo vrijedi dva puta više jer proizvodi pet puta više, udar na taj dio ekonomije znači kolaps KS” – napisao je Mešalić.

Izjava je skandalozna, nastavio je on, imajući u vidu položaj Tuzlanskog kantona, našu proizvodnju uglja, soli, struje a što se zbog centalizovane strukture knjiži prema KS.

– Za Dinu K. Tuzla i Tuzlanski kanton ništa ne znače, jer on, dalje od Semizovca, nije zainteresovan. Jednom sam napisao, ko je taj da prostiš, Dino K. Pa to je onaj kojeg su pustili da vlada Kantonom Sarajevo koji je znao, a šutio, za sve malverzacije tajkuna kroz višegodišnju pljačku. Nije Dino K. nikad izašao na proteste obespravljenog naroda, radnika, boraca, u vidu podrške za pravdu. 

Nije Dinu K. interesovao ni Borački zakon, ni Zakon o stečaju, niti Zakon o radu, niti fabrike koje se gase. Tad je Dino K. uživao sve privilegije SDA miljenika. Dinu K. su samo interesovale sarajevske parali kantonalne firme, preko milijarde KM budžeta od Ilidže do Baščaršije. 

Ovdje u gradu krvi, soli i uglja, dočekalo ga nekoliko preletača kao što je i sam Dino K., neki su promijenili po pet-šest stranaka, pa ljudi traže stranku za listu. NiP je samo prazna lista pred lokalne izbore i ništa više. U njoj nema niti Naroda niti Pravde…. – napisao je Mešalić na Facebooku.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Došao Konaković, degradator Tuzle i TK u naš grad / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.