Došlo je do vandalizma, odnosno skrnavljenja nekoliko grobnih mjesta.na najvećem katoličkom groblju Svetog Ante Padovanskog u Bihaću.

Ukradeno je vise lampiona, nekoliko vazi je iščupano ili razbijeno.

Groblje sv. Ante Padovanskog je najveće katoličko groblje u župi Bihać. Ono je otvoreno davne 1873. godine i nalazi se na neposrednoj granici između dva naselja Križ i Žegar. Na groblju se nalazi i grobaljska kapela novijeg datuma, koja može služiti i kao mrtvačnica. Iako se na ovom groblju ukopava najveći dio katoličkog svijeta, ovo je groblje u kategoriji gradskog groblja u Bihaću.

Slučaj je prijavljen policiji i u toku su uviđajne radnje koje bi trebale rasvijetliti cijeli slučaj.

Izvor: CAZIN.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.