DRAGAN ČOVIĆ UHVAĆEN NA DJELU: Licemjerni predsjednik HDZ-a BiH kuka kako Bošnjaci biraju predstavnike Hrvatima, a on je upravo izabrao predstavnika Srba

slobodna-bosna.ba

Nebrojeno puta smo pisali kako predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ima dvostruke aršine

Potvrdili smo to u desetinama slučajeva, a Čović je jučer ponovno „uhvaćen na djelu“.

Jučer su, naime, poslanici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona izabrali šest delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Izabrana su tri Hrvata, dva Srbina i jedan Bošnjak, dok iz reda ostalih, kao i obično, niko nije izabran.

Iz reda hrvatskog naroda kandidirane su tri liste i izabrana su tri delegata: Tomislav Martinović (HDZ BiH), Damir Džeba (HDZ BiH) te Iva Raguž (HDZ BiH) čije liste su dobile po 5 glasova.

Iz reda srpskog naroda kandidirane su dvije liste i izabrana su dva delegata: Vesna Saradžić (SDP BiH) čija je lista dobila jedan glas i Zora Dujmović (HDZ BiH) s također jednim glasom.

Nemamo ništa protiv kandidatkinje Zore Dujmović, dapače, no predsjednik njezine stranke ponovno je uhvaćen na djelu.

Draganu Čoviću smetaju „nepodobni“ Hrvati i putem svojih medijskih satrapa pokušava na svaki način omalovažiti bilo koga ko se tako izjašnjava, a ne pripada njegovom političkom krugu.

Smeta mu kada Bošnjaci biraju predstavnike Hrvatima, a s druge strane Čović i njegov HDZ bira srpske predstavnike u vlasti i na taj način si osigurava većinu.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...