Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH i aktuelni poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, se danas u Sudu BiH izjašnjava o krivici po optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlasti. 

Ovom optužnicom obuhvaćeni su i Samir Agić, pomoćnik ministra, Igor Golijanina, nekadašnji šef kabineta ministra sigurnosti i Edin Garaplija u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija “Inza” Sarajevo.

Optužnica ih tereti za zloupotrebu položaja pri realizaciji Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva koji je sa 198.454 eura finansirala Delegacija EU u BiH.

Mektić, Golijanin i Garaplija optuženi su za krivično djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH, te da su u saučesništvu počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pomaganje u izvršenju krivičnih djela. Ukupna nanesena šteta iznosi 244.764 KM.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Dragan Mektić se danas izjašnjava o krivici / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.