Draganu, Željka i Kikija istjerali iz pozorišta!

republika.rs
Dodjela Balkanskih nagrada, koja je najavljivana za 21. februar na sceni "Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta, ipak je otkazana zbog glasnog negodovanja glumaca nakon što je objelodanjeno da bi na sceni trebalo da se pojavi folk pjevačica Dragana Mirković, ali i njene brojne kolege iz branše.

Dodjela Balkanskih nagrada, koja je najavljivana za 21. februar na sceni “Rade Marković” Beogradskog dramskog pozorišta, ipak je otkazana zbog glasnog negodovanja glumaca nakon što je objelodanjeno da bi na sceni trebalo da se pojavi folk pjevačica Dragana Mirković, ali i njene brojne kolege iz branše.

Naime, Luče iz Kasidola je trebalo da se pojavi na bini u oficijalnom dijelu programa zajedno sa kolegom Željkom Vasićem, Željkom Bebekom, Kikijem Lesendrićem i drugim domaćim zvijezdama, ali su glumci zaposleni u ovoj ustanovi nadležnima jasno stavili do znanja da Mirkovićku na žele da vide na daskama koje život znače. Slobodan Ćustić, direktor BDP, za medije je objasnio da isprva nije bio upoznat s tim da se bilo ko od zaposlenih bunio zbog dolaska Dragane i njenih kolega u pozorište.

– U pitanju je komercijalno iznajmljivanje sale u najam, što rade sva pozorišta kad ima interesenata. Mi jesmo na budžetu, ali dio novca moramo i sami da zaradimo, tako da je i ovo bila prilika za to. Ja ne znam da su se glumci bunili, barem kod mene nikom nije dolazio tim povodom, a ne znam ni što bi se bunili. Ovo nije naš program, mi ne prodajemo karte, jednostavno, u pitanju je tehnička stvar – iznajmljivanje sale. Koliko sam upoznat, tamo će se dodjeljivati neke nagrade i tim povodom će gostovati pjevači. Dakle, nije to nikakav koncert Dragane Mirković, već je njen nastup i nastup drugih pjevača samo dio svečanosti povodom dodjele nagrada – rekao je Ćustić.

S druge strane, producent i vlasnik licence ovog događaja Dejan Jovanović je za Srpski telegraf izjavio da glumci u BDP treba među sobom da riješe nesuglasice koje imaju sa svojom kadrovskom politikom u okviru pozorišta.

– Sva prepucavanja koja tamošnji glumici imaju unutar firme treba sami da riješe. Ako se bore za direktorsku fotelju ili ostale stvari, mene to ne treba da interesuje. Ja sam salu za svoju manifestaciju iznajmio uredno. Potpisao sam ugovor sa direktorom i to je sve. Odjednom su se pojavili neki glumci za koje ja nikada nisam čuo koji imaju nešto protiv da se dodjela nagrada održi. Koliko vidim, glumce u BDP muči estrada, a ja ne znam zašto je to tako jer su i oni sami estrada. Koliko ja znam, tamo kod njih je spot snimao i pjevač Dragan Kojić Keba. Nedeljko Bajić Baja je snimao spot u Narodnom pozorištu i ne samo on nego i razni drugi pjevači. Kladim se da ću ja imati više publike na svojoj manifestaciji nego oni na predstavama, ne znam da li prodaju bar 100 karata na ulazu – rekao je Jovanović, a potom objasnio zbog čega je baš Mirkovićka trn u oku glumcima u ovom pozorištu.

– Glumce koji su zaposleni u BDP očigledno iz nekog razloga boli Dragana Mirković. Ona je za njih jedna gospođa i dama. To je žena koja ima brojne hitove i svoje ime i prezime. Ima televiziju i može sve zajedno da ih kupi, uspješna je u poslu kojim se bavi i mi ćemo, naravno, na dodjeli naših nagrada da joj uručimo značajno priznanje. Ja u tome ne vidim ništa sporno. Ako nadležni otkažu održavanje manifestacije i zakupljeni prostor, snosiće penale jer sam ja sve uredno dogovorio sa advokatom, pa ćemo sad vidjeti šta će biti – rekao je Dejan za naš list. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Draganom kako bismo i nju pitali za komentar, ali ona na naše poruke i pozive nije odgovarala sve do zaključenja broja jer se nalazi u Los Anđelesu, gdje vrijeme provodi sa svjetskim glumcima poput Žan-Kloda van Dama, Pamele Anderson i ostalih. Kako saznajemo od zaposlenih u BDP, nedavno je otvoreno i novo mjesto za upravnika.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...