U kući engleskog fudbalera  Demaraija Graya početkom prošle godine odvijala se prava drama, otkriveno je na sudu prije nekoliko dana. Naime, njegova djevojka je bila sama s njihovom šestomjesečnom bebom kad su im u dom upali maskirani razbojnici, prijetili joj mačetom i odnijeli pozamašan plijen.

Na sudu u Birminghamu Emma Hickman je ispričala da je bila prestravljena, a razbojnici su pobjegli sa 24.000 funti i nakitom u martu prošle godine, piše “Daily Mail”.

– Svi su imali neko oružje. Jedan je imao narančastu mačetu, izgledala je poput mača – rekla je.

Snimak nadzorne kamere potvrđuje da su upali u kuću, a djevojka je ispričala da su Demaraija, optužili da je član bande i tražili su da im kaže kad će se vratiti kući. Potom su joj uzeli Rolex i dobacili joj da će fudbaler kupiti novi. 

Jedan od napadača Aaron Jones pretraživao je na internetu pojam “Demarai Gray Leicester City” samo tri dana prije provale. On uporno negira da je sudjelovao u pljački, ali odbija pružiti alibi. Nicholas Rothero i njegov sin Cory  priznali su da su učestvovali u provali, a Tyler Greenway  također negira upletenost.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba