U porodičnoj kući u naselju Gorica u Trebinju muškarac čiji su inicijali S.M. prijeti da će ubiti svoje dvoje djece ukoliko mu se supruga ne vrati kući, potvrđeno je Srni u trebinjskoj Policijskoj upravi.

Formiran je pregovarački tim koji trenutno pregovara sa ocem.

U krugu od pola kilometra oko kuće nalazi se veliki broj pripadnika policije, a novinarima je zabranjen pristup.

Čovjek koji prijeti da će bombom ubiti svoje dvoje maloljetne djece u trebinjskom naselju Gorica, bio je izašao iz porodične kuće i sa njima krenuo prema gradu.

Očevici tvrde da je zagrlio djecu stisnutih šaka i ide prema gradu.

Panika u tom naselju trajala je preko tri sata, a na mjestu događaja su pregovarački bili su tim policije, služba Hitne pomoći i predstavnici Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Brat čovjeka koji prijeti bombom rekao je da je pokušao da razgovara sa bratom, ali da on neće da komunicira i izričito traži da mu se vrati supruga, koja ga je napustila sa bebom prije četiri-pet dana.

On je dodao da njegov brat nosi jednu bombu i da je izvadio osigurač.

Prema njegovim riječima, djeca su životne dobi od devet i 11 godina.

Drama u ovom trebinjskom naselju počela je jutros nešto prije 9:00 sati, kada je čovjek zaprijetio da će ubiti djecu ukoliko mu se supruga ne vrati kući.

Policija vraća automobile i prolaznike u tom dijelu grada, a ni novinarima nije dozvoljen pristup.

Nakon nekoliko sati pregovora policija je u Trebinju uhapsila muškarca koji je prijetio bombom da će je aktivirati ukoliko mu se ne vrati žena koja ga je napustila.

Kako nezvanično saznajemo radi se o Miroslavu Milišiću s kojim je policija prvo pregovarala u kući, a potom i na ulici, jer se bio uputio prema gradu.

Djeca, koja su sve vrijeme bila s njim, su dobro. Djeca su životne dobi devet i 11 godina.

Uhapšeni muškarac dalje će biti procesuiran zbog izazivanja opće opasnosti.