Darko Lazić hitno je operisan noćas u KBC Zemun i iz pluća mu je izvučeno dvije litre krvi, javili su beogradski mediji, ali, kako nezvanično saznajemo, nije bila u pitanju operacija nego intervencija izvlačenja krvi iz plućnog krila i izvučeno mu je 1,5 litar krvi.

Takođe, nezvanično saznajemo, iz izvora bliskih medicinarima u bolnici, Darko je upao u apstinencijalnu krizu. Prema ranijim Lazićevim izjavama medijima, od kojih nije ništa krio, on je povremeno konzumirao opijate, pa je moguće da je sada uslijedila kriza.

“Darko ima apstinencijalnu krizu zbog alkohola i droge, priznao je ljekarima da je koristio narkotike, u kriznim momentima traži da mu “donesu nešto”, rekao je ljekar iz KBC Zemun, a prenose beogradski mediji.

Lazić se tokom noći požalio da ne može da diše, pa su mu ljekari snimili pluća i vidjeli zloslutnu sjenku na lijevom plućnom krilu, što je upućivalo na zaključak da se u plućima skuplja neka tečnost.

Porodica je obaviještena da operacija mora hitno da se obavi. Hirurzi su mu punktirali plućno tkivo i pronašli uzrok sjenke koja je Darku Laziću otežavala disanje. Iz plućne maramice izvučeno je čak dvije litre krvi!

Kako smo saznali, krvarenje je možda nastalo od naprezanja, budući da od petka pije lijek za iskašljavanje zbog sekreta koji se stvara od ležanja.

Jutros su u KBC Zemun stigli majka Branka, otac Milan i vjerenica Marina Gagić mu došli koji su nakratko ušli u bolnicu, a potom su otišli do obližnjeg kafića kako bi sačekali nove informacije o Darkovom zdravstvenom stanju. Kako saznajemo, čekaju se rezultatu skenera pluća.

Poslije noćašnje drame, sada je dovedena i u pitanje operacija kuka i butne kosti, koja je trebalo da bude u srijedu, 7. novembra.