Kada je koncem listopada na bazenu uz Savu gostovao vaterpolski dream team iz Genove, Pro Recco, pretvorilo se to u spektakl. Možda se sjećate još, sedam sekundi prije kraja Dušan Mandić zabio je iz peterca za vodstvo gostiju 11-10, a onda sa sirenom s 15-ak metara Cosmin Radu za izjednačenje, za erupciju na tribinama i veliki bod Mladosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Sada, gotovo četiri mjeseca kasnije, na isto mjesto dolazi još jedan vaterpolski dream team. Štoviše, prvak Europe. O mađarskom Ferencvarošu je riječ, klubu u kojem od prije nekoliko godina financijskih sredstava ne nedostaje, a slijedom toga ni prvoklasnih vaterpolskih imena. Nabrojat ćemo samo neke: Vamos, Zalanki, Jakšić, Varga, Fountoulis…

– Dobri su na svim pozicijama i stvarno se ne zna prijeti li opasnost više s lijeve ili s desne strane napada. Ali dobri smo i mi i potpuno smo i fizički i psihički spremni za utakmicu, najavio je Rumunj, a po stažu u Hrvatskoj skoro i Hrvat, i igrač kojeg smo u uvodu već spomenuli, Cosmin Radu.

Mladost je, na sreću, u međuvremenu izborila olakšanje da u ovoj utakmici nema imperativ, da nešto mora, jer dobila je sve utakmice koje je dosad morala. A ukaže li se šansa za bod(ove), uključili bi se Zagrepčani u borbu i za vrh skupine.

– Tek ćemo početi razmišljati o utakmici protiv Ferencvaroša jer smo u kratkom vremenu imali dvije teške utakmice protiv Juga i sinoć protiv splitskog Jadrana pa nismo ni mogli misliti na susret s aktualnim prvakom Europe u kojoj je naša jedina prednost to što će se utakmica odigrati pred našim navijačima”, kazao je trener Zoran Bajić.

Protiv Juga, a i protiv Jadrana na golu nije bilo Ivana Marcelića. Neće ga biti ni u petak u 20:30. Pred najbolje šutere svijeta stat će Jerko Jurlina.

– Bez obzira na to mi ulazimo u utakmicu sa željom da je dobijemo svjesni da će to biti izuzetno teško jer smo od istog protivnika u Budimpešti u šestom kolu ovog natjecanja izgubili s 5-14. Međutim, ako utakmica bude izjednačena i ako se bude odvijala po sistemu gol za gol, svašta se može dogoditi – zaključio je Bajić.

Više saznajte na izvornom linku: Davor Kovačević – Dream team na Savi: Ne zna se odakle prijeti veća opasnost… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.