Po prvi put u Bihaću ljubitelji filmske umjetnosti su uživali u vrhunskom filmu Pun Mjesec na velikom platnu Kulturnog centra iz udobnosti vlastitog automobila.

Film “Pun mjesec” je lična drama sa snažno prisutnim socijalnim kontekstom i dozom crnog humora koji većinom proizilazi iz odbrambenog mehanizma likova koji tako nalaze način da se nose s teškim životnim situacijama. Radnja filma odvija se u noći punog mjeseca u kojoj u policijsku stanicu u Sarajevu pristižu različiti likovi otkrivajući vlastite životne priče i crtajući sliku savremenog bosanskohercegovačkog društva.

Sa Penelopeom Cruz, kao jednom od glavnih uloga, radnja filma “Wasp Network” prati tim političkih zatvorenika, poslanih da se infiltriraju u skupinu američkih anti-kastrovskih skupina koje su za vrijeme osamdesetih i devedesetih izvodili napade na njihovu zemlju.

Izvor: Biscani.net / Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.