Ako je bitka za Ćorkovaču ostala zabilježena kao prva velika pobjeda boraca Armije R BiH, onda će ”Munja 93” po opsegu, umijeću, hrabrosti, sistemu rukovođenja i komandovanja i realizaciji u mnogome opredijeliti karakter borbe i 505. Bužimskoj donijeti jedan prepoznatljiv imidž. 

Napad je otpočeo tačno u 6 sati 11. januara 1993. godine, a zbog tajnosti priprema, osposobljenosti, velikog morala, faktora potpunog iznenađenja i odlučnosti rezultirao je velikim uspjehom.

U povodu obilježavanja slavne bitke Munja `93 večeras je u Bužimu, Dom MZ Zaradostovo, organizirano druženje pripadnika 505. vmtbr. Hamzi i Gazija, na kojem su u velikom društvu evocirali uspomene, ali i pokazali slogu koja među njima nakon toliko godina vlada i sada,piše Cazin.net

Zahvalnost našim hrabrim vitezovima koji su tada odlučno i časno branili vjeru, porodicu i domovinu Bosnu i Hercegovinu iskazat će se i sutra na Pješačenju ponosa i slave, a nosilac aktivnosti je Udruženje “Nanićevi Bužimljani”.

Program obilježavanja bitke “Munja ‘93” počeo je međunarodnim turnirom u sjedećoj odbojci, a završava sutra posjetom spomen-obilježju na Kedića glavici.

Više fotografija pogledajte u albumu na FB stranici Udruženja “Nanićevi Bužimljani”.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.