Tridesetdvogodišnji muškarac sa Kosova uhapšen je u Beču zbog sumnje da je drvenim štapom nasmrt pretukao svoju 32-godišnju suprugu. Lisice na ruke stavljene su mu nakon što je sam došao u policijsku stanicu i prijavio se.

Bečki policajci ostali su u šoku kada je muškarac došao i ispričao da je pretukao svoju suprugu i vjerovatno je i ubio. Policajci su odmah otišli u stan u kojem je bračni par živio te su zatekli tijelo nesretne žene.

Austrijski mediji prenose da su odmah bile uočljive stravične povrede na glavi, posebno potiljku. Tamošnji ljekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt.

Koji je motiv brutalnog ubistva, zasad nije poznato, ali je muškarac ispričao da je bio veoma ljubomoran. U stanu je i pronađen drveni štap za koji se pretpostavlja da je korišten u zločinu.

Kako pišu austrijski mediji, porodica sa Kosova imala je troje dece, ali srećom nijedno od njih nije bilo u stanu kada je počinjen zločin.

Nezvanične informacije govore da u policijskoj evidenciji do sada nije bilo prijava za nasilje.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba