Na posljednjoj do danas održanoj sjednici Skupštine USK, između ostalog, aktuelizirano je pitanje aktiviranja nekad uspješne Drvne industrije „Sanica“ iz Ključa.

Direktor ŠPD-a Unsko-sanske šume potvrdio je da se pojavio novi potencijalni kupac. Trenutno se provede aktivnosti na procjeni imovine Sanice, nakon čega će biti i poznate namjere eventualnog investitora da kupi i uloži u pokretanje proizvodnje. Podsjetimo, trenutni vlasnik Sanice je ŠPD „Unsko-sanske šume“ koje godinama pokušavaju naći načina da oživi ovo preduzeće…

O preduzeću DI „Sanica“ iz Ključa ovdašnja javnost je zadnji put čula nakon što je za ovim drvnim kombinatom interes iskazala poslovna grupacija iz Katara.

U tom periodu bila su uvjeravanja o milionskim ulaganjima, revitalizaciji proizvodnje i zapošljavanju 200 radnika. Sve je dovedeno do faze prodaje, ali administrativne procedure u prijenosu financijskih sredstava, kako je rečeno tada, zaustavile su dalje aktivnosti i investitor je u konačnici odustao.

Da za Sanicu i dalje vlada interes potvrdio je na posljednjoj sjednici Skupštine USK Šerif Kaljiković direktor ŠPD „Unsko-sanske šume“. Riječ je o ozbiljnom kupcu koji je, kazao je, već investirao na području USK te je već potvrđen u ovoj branši.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.