Crna Gora svima garantuje zaštitu i pomoć, posebno najranjivijim i najugroženijim kategorijama stanovništva. Mora se obezbijediti kontinuirano besprekorno djelovanje na toj liniji – od mjesne zajednice, preko lokalnih uprava, javnih preduzeća i privatnog sektora, od vrtića do univerziteta, do vrha države. 

To je poručio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

– Sve do jučer Crna Gora je bila među malobrojnim zemljama u svijetu u kojim nije bilo registrovanih slučajeva koronavirusa. Epidemiolozi su jučer utvrdili da su inficirane i naše dvije državljanke. To saznanje smo dočekali spremni. Naš zdravstveni sistem, uz vanredne mjere Vlade i intenzivnu aktivnost i svih drugih državnih institucija, dobro je organizovan za djelovanje u novonastalim uslovima – kaže Đukanović.

Naveo je i da je pandemija koronavirusa najveća pošast na evropskom tlu u savremenoj historiji, i jedan od najvećih izazova čovječanstva.

– Poučeni negativnim iskustvom nekih evropskih zemalja, mi smo na vrijeme preduzeli odgovarajuće mjere zaštite zdravlja naših građana. Vlada je reagovala pravovremeno i adekvatno, kao i sve javne službe koje pokazuju visoku odgovornost u datoj situaciji, koja je veoma ozbiljna – rekao je Đukanović.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Država svima garantuje zaštitu i pomoć / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.