Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 30. novembra 2020., otkrili su četiri falsificirana PCR testa na COVID-19 prilikom graničnih provjera četvorice državljana Republike Turske, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Kontrolirani su u vozilu, nacionalnih oznaka Republike Srbije na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.