Na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, ovoga jutra upozorava se na moguću poledicu, sapćeno je iz BIHAMK-a. Vozačima se skreće pažnja i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovozu. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila 

Duga je kolona teretnih vozila na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene skupine ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača. Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 5 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20 do 5 sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se
pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. 

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići Olovo – Sarajevo.

Na regionalnom putu Crna Rijeka – Bjelajce na snazi je obustava saobraćaja svaki dan (osim nedjelje), u vremenu od 9 do 15 sati. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na alternativne pravce.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Duga kolona teretnih vozila na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Bosanska Gradiška / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.