Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković i član izbornog štaba “Moja adresa: Srebrenica” objavio je na svom Facebook profilu video poruku uoči lokalnih izbora u toj opštini.

“Dugo sam u politici i mislio sam da sam stekao određeno iskustvo i da poprilično temeljito znam neke stvari, ali evo, nažalost, čovjek se uči dok je živ. mI ja sam naučio da, nažalost, neki od nas, Bošnjaci su me zaista razočarali. Pa čak i ovom gospodinu, zbog kojeg snimam ovaj video, sam obećao da ću ovo uraditi jer mi je on u jednom momentu u našoj prepisici na Instagramu rekao ‘Jel’ ti to meni prijetiš?’. Evo ne prijetim, ja to tebi obećavam. Srebrenica je malo mjesto i ovdje glasa tek nekih 10-ak hiljada ljudi. Dvadest ih je prijavljeno fiktivno da bi trgovali u ovo izborno vrijeme. Niko od njih ne djeluje u Srebrenici. Ovaj video snimio sam jer sam obećao predsjedniku stranke sa sjedištem u Sarajevu. Ne igrajte se sa našim sudbinama. Na sramotu vam bilo, stidite se šta radite preko leđa ovo malo Bošnjaka u Srebrenici. Imam dokaz da je Amer Bekan, predsjednik Prve stranke koja ima sjedište u Sarajevu prodao mjesta u biračkom odboru lokalnom SNSD-u. Čovjek iz SNSD-a mi je poslao poruku ‘Ćamile nemoj se miješati, ja sam pošteno platio mjesta u biračkom odboru’. Molim vas obratite pažnju na ovakve ljude”, kazao je Duraković.

U reakciji na ovaj video, Bekan je naveo da se “na savjet svog advokata neće očitovati preko Facebooka već zakonskim putem” i da će Duraković svoje navode morati dokazati na sudu, te da on “nikad ne gubi”.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.