Srpski fudbaler Duško Tošić otkrio je da je prošao kroz dramu kada je odlazio iz Kine u trenutku kada je tamo “buktio” koronavirus.

Tošić je za tuski list Fanatik detaljno objasnio kako je morao da napusti najmnogoljudniju zemlju svijeta.

“Znali smo za koronavirus, pokušali smo da budemo oprezni. Ipak, poslije treninga prišao mi je trener i rekao “Kada završite odmah se vraćajte kući i bez zadržavanja. U tom trenutku su letovi iz Kine počeli da se otkazuju jedan po jedan, ali sam nekako uspio da pronađem posljednji kompanije “Turkish Airlines”, počeo je priču Tošić.

Put ka aerodromu mu je ostao upečatljiv.

“Ovo što sam vidio bilo je nevjerovatno. Bilo je to kao da je kraj svijeta… Ali ni tada nisam osjećao strah. Navijači Bešiktaša za mene imaju nadimak “Tenk”, a tenk se ne boji ničega. Ostao sam smiren koliko god je to moguće”.

foto: Printscreen

Sletio je u Istanbul, odakle se uputio ka Srbiji i proveo mjesec dana u domovini.

“Kasnije smo otišli da treniramo u Dubaiju, liga je odložena, ali su neki igrači polako počeli da se vraćaju dok se virus širio po Evropi”.

Problem Tošiću pravi i to što nema kako da se vrati u Kinu.

“Igrači poput Gracijana Pelea, Oskara, Hulka, Andersona Taliske i Marka Arnautovića ne mogu da se vrate u Кinu isto kao ja, jer nema letova. A moramo se nekako vratiti. Svi mi imamo ugovore sa njihovim klubovima”, rekao je Tošić i priznao da osam dana nije napuštao kuću u Beogradu.

Izvor: Kurir.rs

Više saznajte na izvornom linku: – DUŠKO TOŠIĆ NA PUTU IZ KINE PREŽIVIO VELIKU DRAMU, OGLASIO SE: Evo šta mu se desilo, “KAO DA JE KRAJ SVIJETA..” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.