S 31 godinom u Austriji igra turnir života. Ono što je Luka Modrić bio u Rusjii, to je Domagoj Duvnjak u Austriji. Ratnik velikog srca. I nije slučajno što je veliki prijatelj s Marijom Mandžukićem, njih dvojicu krasi upravo taj, srčani pristup, za Hrvatsku će proliti posljednju kap znoja. I da, nikad nikome neće priznati da je bolji.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Ovo je najbitnija utakmica na turniru. Nijemci su bili nezadovoljni poslije utakmice sa Španjolskom, javnost očekuje polufinale, tako da sigurno imaju pritisak. Mi ćemo u slučaju poraza imati još jednu šansu, oni teško. Mislim da će to biti čvrsta, tvrda utakmica na mali broj golova. Oni igraju 6-0 obranu, jako agresivno. Iskreno, nisam ih još gledao na ovom turniru, ali ćemo se itekako pripremiti, analizirati. Moramo zabiti što više lakih golova iz kontri i polukontri – kaže Domagoj Duvnjak.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Da samo vidite s kojim žarom i poštovanjem o njemu pričaju njemački mediji, sve bi vam bilo jasno. Prate ga u korak, snimaju, pitaju… Uostalom, nakon što je Danska ispala s turnira, a Duvnjak vuče Hrvatsku prema polufinalu, Bečom kruži vic.

– Tata, ja bih htio igrati kao Duvnjak.

– Znam, i Hansen bi sine.

Eto, toliko je važan, toliko je bitan. O, da, Nijemci ga se itekako se boje. S razlogom jer Duvnjak je trenutačno najbolji igrač prvenstva. Svatko tko je pogledao barem jednu utakmicu, sve mu je jasno. Tata Ivo rukometni je trener, dugo je u tom sportu.

– Mislim da tata ne gleda moje utakmice na Euru – rekao je uz smiješak Duvnjak.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Jedan od najvećih hrvatskih igrača u povijesti nema veliko zlato. I kao da je u Austriju došao s namjerom da ga uzme. Taj će stav, ne sumnjajte, odnijeti i u Švedsku, gdje se igraju utakmice za medalje… Na tom putu Njemačka mora pasti. I hoće.

– Moramo imati plan. Ovo nam je najvažnija utakmica i – rekao je pa na sekundu zastao.

– Vjerujemo da će otići u našu korist.

I mi vjerujemo. Kao i prepuna dvorana hrvatskih navijača.

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: iz Beča: Dubravko Miličić – Duvnjak uoči Hrvatska – Njemačka: Ako se budemo držali plana, vjerujem da ćemo ih pobijediti / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.