Prema Unsko-Sanskom kantonu (USK) tačnije Bihaću, danas se zaputila grupa migranata koji su na pola puta dovezeni u dva autobusa.

Informacije su ovo koje su od čitalaca portala Biscani.net stigli na facebook stranicu. Kako jedan od čitala navodi, migranti su dovezeni iz bosanskohercegovačkog entiteta RS u dva autobusa i krenuli su prema Bihaću.

Ovo nije prvi put da čitaoci šalju ovakve informacije. Naime, tokom proteklih dana na stranicu našega portala stizale su brojne poruke i apeli građana, koji traže od nadležnih institucija da uklone grupe od stotinjak migranata sa Gradskog trga u Bihaću.

Nedavno su čitaoci portala poslali i fotografije na kojima se vidi da su se prema USK uputila četiri autobusa.

Kako su naveli, svakodnevno su primjetne velike skupine migranata u centru grada, a koji za sobom ostavljaju smeće, koje kasnije niko ne kupi.

Prenoseći informacije i zabrinutost građana Bihaća, ali prema svakodnevnim situacijama i USK, apelujemo na nadležnih institucije da se angažiraju u cilju rješavanja velikog broja migranata iz centra Bihaća, ali i preispitivanje svakodnevnih dolazaka sve većeg broja migranata vanlinijskim prijevozom prema USK.

Podsjećamo da je problem migrantske, sada već uveliko krize, državni i da jedan kanton ne može nositi teret iste. Kako je u posljednje vrijeme evidentan sve veći broj krivičnih djela od strane migrantske populacije, ali i sve masovniji dolazak u cijeli kanton, apelujemo na sve, od najnižeg nivoa vlasti da krenu rješavati ovaj problem.

Kako se bliže izbori, nadamo se da ovaj problem neće pasti u drugi plan i da će se raditi na otkrivanju svakodnevnog dolaska migranata iz, kako brojni građani javljaju, RS-a.

U nastavku donosimo još nekoliko poruka zabrinutih građana Bihaća.

Izvor: Biscani.net