Dio bande Pink Panter uhapšen je jučer u akciji zagrebačke policije u naselju Siget s čime je spriječena pomno isplanirana serija krvavih pljački koje su se trebale dogoditi u prepadima na banke u Zagrebu.

Šestočlanu bandu činila su trojica Srba, dvojica državljana BiH i jedan Crnogorac, policija je u pretresima stanova i garaža uz zgradu AMK Siget koje su koristili, zaplijenila više bombi, veću količinu dinamita, oružje, municiju, mobilne telefone i SIM kartice, raznu dokumentaciju…

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja su im trebala poslužiti za pljačke – prije i poslije bijega, a koja su trebala potom biti i zapaljena.

Zagrebački policajci su ih proteklih sedmica intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmjene informacija s francuskom, švicarskom i policijom Bosne i Hercegovine, saznali su da se Zagrebu stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preže ni pred čime i da su iznajmili stan u Novom Zagrebu.

Čim su tokom vikenda uvidjeli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka na stotine hiljada kuna, policajci su preduhitrili “pinkpanteraše”. Kad su krenula hapšenja, specijalci ništa nisu prepustili slučaju.

Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na sigurnost prolaznika.

– Stani policija! Pucat ću. Stani! – uzvikivali su policajci na nekoliko lokacija u naselju dok su pokušavali staviti lisice na ruke razbojnicima, piše Jutarnji.hr.

Nakon privođenja, policajci su temeljito pregledavali prostor oko zgrada. Tražili su odbačene predmete poput oružja, droge, novca. Jedan je, navodno, odbacio nož.

/avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.