Trinaesta uhapšena osoba je nakon ispitivanja u FUP-u puštena na slobodu.

Dvanaest osoba, koje su u ponedjeljak uhapšene u Sarajevu u okviru akcije Federalne uprave policije (FUP), kodnog naziva “Prizma”, nakon kriminalističke obrade u toj policijskoj agenciji, predane su Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS) na daljnje postupanje, potvrđeno je Feni u tom tužilaštvu.

Radi se o osobama koje se sumnjiče za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, odnosno da su djelovali kao kriminalna grupa i da su drogu nabavljali i preprodavali u periodu od septembra prošle godine do momenta hapšenja.

Trinaesta uhapšena osoba je nakon ispitivanja u FUP-u puštena na slobodu.

U policijskoj akciji u dvije sarajevske općine – Centar i Novi Grad, a u sklopu pretresa na deset lokacija pronađena je, između ostalog, i određena količina narkotika (spida, kanabisa, heroina, kokaina).

Kako mediji prenose, bačni par Bunar (Edis i Nerma) sumnjiče se da su organizirali i rukovodili spomenutom grupom, a u akciji “Prizma” uhapšeni su Edis Bunar (1989.), njegova supruga Nerma Bunar (1991.), Eldar Spahić (1989.), Sabahudin Žigović (1989.), Esmera Sinanović (1991.), Almedin Tači (1981.), Adis Paldum (1983.), Enes Gilić (1988.), Emir Curić (1992.), Edin Žigović (1998.), Adi Mekić (1998.), Dženan Šačić (1997.) i Minja Bajagić (1988.).

O daljnjim mjerama protiv osoba koje su, u međuvremenu, predane Tužilaštvu KS, bit će odlučeno u zakonskom roku (24 sata).

(Vijesti.ba)