Dvojica maloljetnika kod Zenice pokušala ugušiti djevojku ispred porodične kuće

klix.ba

U mjestu Orahovica kod Nemile dvojica maloljetnika su pokušala ispred porodične kuće ugušiti 27-godišnju djevojku E. P. koja se vraćala s posla. Vrisak su čuli mještani i otac napadnute djevojke koji je istrčao i uhvatio jednog od dječaka.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova, događaj je zabilježen u ponedjeljak navečer oko 21 sat kada su maloljetnici A. Č. i T. Č., obojica iz Zenice, napali E. P. ispred porodične kuće. Nakon što su je gurnuli u snijeg i rukama pokušali ugušiti, otac napadnute je čuo vrisak te istrčao iz kuće i uspio uhvatiti jednog od dječaka, a iz Hitne pomoći su kod E. P. konstatovali lakše tjelesne povrede.

Namjere i motivi zvanično nisu poznati, a prema informacijama portala Klix.ba sve se dogodilo ispred porodične kuće djevojke koja je napadnuta. Prema riječima mještana, jedan od dječaka bio je zaljubljen u djevojku, a nekoliko dana su je pratili na putu do kuće, kako bi vjerovatno isplanirali svoj napad.

Maloljetnici su nakon ispitivanja u policijskoj upravi pušteni na slobodu, a mještani Orahovice su u strahu od novih napada.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...