Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio telegram saučešća povodom smrti emira Kuvajta šeika Sabaha al-Ahmada al-Jabera al-Sabaha.
“Sa dubokom žalošću sam primio vijest o smrti emira Kuvajta šeika Sabaha al-Ahmada al-Jabera al-Sabaha. Kuvajtskom narodu i kraljevskoj porodici upućujem izraze iskrenog saučešća u ovim teškim trenucima”, poručio je Džaferović.

Istakao je da je šeik al-Jaber al-Sabah bio veliki prijatelj Bosne i Hercegovine te njegov odlazak predstavlja gubitak za našu zemlju.

“Tokom svog života on je ostavio neizbrisiv trag, dajući ogroman doprinos izgradnji stabilnosti i razvoja Kuvajta, kao i cijele regije, te sam siguran da će njegova djela ostati zapamćena i cijenjena i kod budućih generacija”, kazao je Džaferović.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.